Bloemkoolsoep met ballen

Op zich vind ik het helemaal niet zo erg om regelmatig hetzelfde te eten. Zolang ik de maaltijd dan echt lekker vind tenminste. Maar toch heb ik heel soms dat ik even iets anders moet. Even een dag geen aardappel, vlees, groente. Of couscous, of zoete aardappel. En zo ook afgelopen week. Ik zocht naar een maaltijd met weinig koolhydraten omdat ik al bijna aan mijn max zat. En dan toch een maaltijd die goed vulde. En het moest met bloemkool zijn, want dat had ik nog liggen. Het resultaat was deze bloemkoolsoep: gemakkelijk om te maken, lekker, gezond en enorm goed vullend. Nadat mijn vriendlief en ik beide een kom naar binnen hadden gewerkt, moesten we echt even uitbuiken op de bank. Missie geslaagd! En omdat het zo lekker was, deel ik het recept graag met je!

Dit heb je nodig voor 4 porties

  • 2 el olijfolie
  • 1 prei (in ringen)
  • 1 liter kippenbouillon (ik gebruikte een potje met kippenfond)
  • 1 kleine bloemkool (in roosjes)
  • 6 braadworsten (schaal ca. 290 g)
  • 2 volkoren beschuiten (verkruimeld)
  • 4 el peterselie (fijngesneden)
  • magere slagroom (125 ml)

Zo maak je de bloemkoolsoep

Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de prei 5 min. Voeg de kippenbouillon en de bloemkool toe en breng aan de kook. Kook 15 min. op laag vuur tot de bloemkool gaar is. Haal ondertussen het vel van de worst en kneed het worstvlees met het beschuitkruim en 2 el peterselie tot een soepel geheel. Kruiden is niet nodig, het vlees is al lekker zo! Maak er daarna soepballetjes van. Voeg de room toe en pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout, ik vond dat niet nodig. Roer de balletjes door de soep en laat nog 3 min. zachtjes doorkoken (of langer als de balletjes nog niet helemaal gaar zijn). Garneer met de rest van de peterselie. Eetse! Laat me vooral weten wat je van het recept vond!