Wat zullen we eten vanavond? Het is een vraag die bijna dagelijks door mijzelf beantwoord moet worden. Struinend door de Albert Heijn hoop ik iedere dag opnieuw dat ik vanzelf wel inspiratie krijg voor een smakelijke maaltijd. Helaas is het meestal zo dat ik niet zo creatief ben in keuken. Vaak eten we dus een maaltijd uit ons vaste repertoire recepten. Soep, curry, AVG (aardappel, vlees en groenten) of groente lasagne. Allemaal heerlijk, maar ieder huishouden kan natuurlijk af en toe wel eens wat afwisseling gebruiken. En daarom ging ik op zoek naar een kookboek met nieuwe recepten die ook nog eens gezond en lekker zijn. Mijn antwoord was Gwyneth.
Een nieuw weekmenu
En als ik het over Gwyneth heb, dan bedoel ik Gwyneth Paltrow. Dat zij 41 is, had ik niet verwacht. Ik dacht oprecht dat ze jonger was, ze is natuurlijk gewoon een prachtige vrouw. Volgens haar kookboek, is de grote truc geen botox, maar haar vetvrije, suikervrije, en (bijna allemaal) glutenvrije recepten die ze heeft verzameld in haar eigen kookboek. Naast dat ik natuurlijk nieuwe recepten zoek, wil ik ook wel zó 41 worden. Een week lang koken uit haar boek (H)eerlijk, zou me wellicht voldoende nieuwe recepten bieden om het repertoire aan recepten uit te breiden en ook een blik geven in de keuken van een gezonde voedingsstijl. Bring it on!
Op maandagavond at ik alleen. Normaal gesproken flans ik dan iets simpels in elkaar, want uitgebreid koken alleen voor mezelf, dat heb ik nooit leuk gevonden. Mijn eerste recept moest daarom niet te uitgebreid zijn, maar natuurlijk wel lekker en gezond. Het werd een chili met witte bonen en kip. Niet duur, niet te veel moeite maar overheerlijk. Die chili staat op mijn lijstje met goede nieuwe recepten.
2 Uur pruttelen
De dinsdagavond was ik uitgenodigd bij een vriendinnetje om te komen eten. Gelukkig weet ik, dat ook zij een gezonde maaltijd kan waarderen met haar hoogzwangere buik. Op zondag had ik haar al een recept uit laten zoeken wat zij graag zelf wilde maken op dinsdag, onder haar eigen credo, ‘ik heb toch verlof’. Toen ik ’s avonds bij haar binnen stapte, stond de bouillon van de verse hele kip al enkele uurtjes te pruttelen. Het rook heerlijk!. En dat was het ook. Uiteindelijk heb ik zelf de kip van zijn botten ontdaan, iemand moet tenslotte het vieze werkje opknappen. De kippensoep met boerenkool en wortelen mag dus ook op mijn lijstje, maar wel op de dagen dat ik de tijd heb om deze twee uur te laten pruttelen natuurlijk.
Op de woensdag is het een snelle hap dag voor mij. Ik train om half acht in Utrecht en dat betekent dat ik uiterlijk kwart over zes de deur uit moet. Snel uit werk dus, even eten, omkleden en de trein in. Gelukkig had ik nog een bordje chili over, al was het geen lichte maaltijd voor het sporten, het hapte opnieuw lekker weg. Op donderdag moest er natuurlijk wel weer gekookt worden. Liefst weer een snelle maaltijd voor twee, want ik wilde graag nog even rennen voor het donker werd. Nu zijn wij best wel fan van burgers bij mij thuis, dus de keuze voor de home made kipburger met bloemkool en kikkererwten ernaast was opnieuw een goede! Lekker lekker.
Paella van gevogelte
Nu moet ik heel eerlijk toegeven dat vrijdag een klein faaldagje was. Na een lange dag werken was ik pas tegen achten thuis. Mijn huisgenoot zou een recept uitzoeken van Gwyneth en koken, maar ook zij was nog steeds aan het werk. Beide uitgeput en beide geen zin in koken. Gelukkig waren we zeer eensgezind, lekker Thai bestellen en een avondje niet koken. Als we wel hadden gekookt, zouden we immers pas tegen half tien een bordje voor ons neus hebben. Op zaterdagavond maakte zij dit echter helemaal goed door uitgebreid te koken na een lange dag samen klussen. Zij wist een heerlijke paella van gevogelte op tafel te toveren. Ook zeker een receptje om te bewaren. Gelukkig was het zo veel, dat de zondag opnieuw de paella weggehapt kon worden na een lange dag op het hockeyveld. Een goede afsluiter van de week.
Na een week eten met Gwyneth heb ik echt veel nieuwe recepten ontdekt. Vooral de chili en de burgers houd ik er in! Toch staat het boek ontzettend vol met kip recepten. Ik heb dan ook iedere dag kip gegeten. Ik kijk dus wel uit naar een ander stukje vlees vanavond. Daarnaast smijt Gwyneth iets te veel met moeilijke ingrediënten waar ik niet alleen nog nooit van gehoord heb, ik zou ook niet weten waar ik ze zou moeten kopen. Het maken van die recepten is dus al een challenge op zich… wie weet komt dat ooit nog in de toekomst.
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Esther
Esther schrijft blogs over moederschap, gezond eten, sporten en weer zichzelf worden na de bevalling van haar zoontje in 2018. Haar doel voor 2019? Back in shape komen en haar oude niveau op sportgebied weer bereiken.