Ik ben dol op curry’s! Wanneer ik in Azië op vakantie ben, eet ik het liefst iedere dag curry. Met vis, kip, rund of vegetarisch. Thuis is het iets lastiger om een curry te maken. Simpelweg omdat mijn vriendlief allergisch is voor paprika en tomaat en dat zijn vaak twee ingrediënten die de basis maken van een goede curry. Je snapt dat ik dan ook erg enthousiast werd van deze pompoencurry van Oprah Winfrey zónder deze ingrediënten. Curry met pompoen, dat is een must try!
Het is wel weer een recept (zoals ik inmiddels van Oprah’s recepten gewend ben) waar een behoorlijke berg ingrediënten voor nodig is, maar de smaak van dit recept is dan ook wel echt goed! Een curry zonder voorgemaakte curry pasta, maar met echte kruiden! Ik wisselde wel een aantal ingrediënten om, aangezien ik niet alles bij mijn eigen supermarkt kon krijgen. Ook wisselde ik de naan in voor rijst. Maar dat is uiteraard smaak, dus maak het zoals jij zelf wilt! Neem je tijd om het te maken en daarna ook de tijd om het op te smullen!!
Dit heb je nodig
- 1 el kokosolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 2 el fijngehakte gemberwortel
- zaad van 3 kardemompeulen (ik gebruikte gewoon poeder uit een potje)
- 1/2 tl mosterdzaad
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 1tl kurkuma
- 2tl garam masala
- 2 kasjmir pepers (ik gebruikte rode peper)
- 1 pompoen van +/- 1 kg (geschild en zonder zaad, in blokjes van 2 cm)
- 2 tl zout
- 2,5 dl groentenbouillon
- 1 blik kokosmelk light (400 g)
- 1 blik kikkererwten uitgelekt en afgespoeld (425 g)
- versgemalen zwarte peper
- 1 handje vol verse munt
- 1 handje vol koriander
- naan (ik at het met zilvervliesrijst in plaats van naan)
Zo maak je het
verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze in 1 minuut geurig. Voeg de kardemom, mosterdzaad, komijn- en korianderpoeder, de kurkuma, garam masala en de pepers toe en bak ze al roerend in 1 minuut geurend. Als het drijgt aan te bakken, voeg dan een scheutje water toe. Doe de pompoen, het zout, bouillon en de kokosmelk erbij in de pan en breng alles zachtjes aan de kook. Zet het vuur middelhoog tot laag en laat het geheel zo’n 20 minuten stoven, tot de pompoen zacht begint te worden.
Roer de kikkererwten erdoor en stoof alles nog 10 minuten. Kook nu de rijst, als je net als ik rijst erbij wilt eten in plaats van naan. Breng het gerecht op smaak met peper. Het is klaar als de pompoen helemaal zacht is. Strooi de munt en de koriander er overheen en smullen maar!
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Esther
Esther schrijft blogs over moederschap, gezond eten, sporten en weer zichzelf worden na de bevalling van haar zoontje in 2018. Haar doel voor 2019? Back in shape komen en haar oude niveau op sportgebied weer bereiken.