Lekkere recepten smaken altijd naar meer! Althans, bij mij wel! En dat was dan ook precies de reden dat ik na mijn Zoete aardappel hummus recept zin kreeg in meer varianten. Meer gezonde smeersels op brood! En dat resulteerde in een ander ingrediënt waar ik echt dol op ben: pompoen! Wat ik met zoete aardappel kan, kan ik natuurlijk ook met pompoen! En dit geeft niet alleen veel meer hummus, het is ook nog eens super lekker! Een must try dus!
Dit heb je nodig:
1 pompoen (ik heb flespompoen gebruikt, die hoef je namelijk niet te schillen)
3 eetlepels Tahini
+/- 250 gram kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel paprikapoeder
snufje uienpoeder
snufje zout
snufje peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de pompoen goed en snijd deze in stukjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de pompoen daarop. Bestrijk de pompoen met een klein beetje olie en rooster deze vervolgens 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Wanneer de pompoen klaar is, meng je alle ingrediënten in een keukenmachine (ik heb alles gemixt met de staafmixer overigens, al moest dit wel in twee keer i.v.m. de hoeveelheid) en meng het tot er een gladde pasta ontstaat. Bewaar de hummus in een afgesloten potje in de koelkast en smullen maar!
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Esther
Esther schrijft blogs over moederschap, gezond eten, sporten en weer zichzelf worden na de bevalling van haar zoontje in 2018. Haar doel voor 2019? Back in shape komen en haar oude niveau op sportgebied weer bereiken.