Sinds deze week heb ik een nieuwe liefde erbij. Nou ja, misschien niet één, maar een paar. Ik zal je een opsomming geven van alle hemelse ontdekkingen die ik heb gedaan afgelopen week en die mijn leven hebben veranderd. Maar vooral ook de struggle die het met zich meebracht omdat ik met een plan op pad ging naar het prachtige Italie.
Mijn nieuwe liefdes
Allereerst Italië! Want het land waar ik nog nooit geweest was, is echt nog prachtiger dan ik dacht en dan iedereen beschreven had. Prachtige blauwe zee, mooie stranden, bergen, natuur… De Zuid-Italiaanse kust is gewoon een plaatje! Maar het is niet alleen de omgeving waarvan ik gecharmeerd was. Ook de mensen zijn er vriendelijk. Iedereen is behulpzaam en terwijl ze bijna geen woord Engels spreken, doen ze toch hun best om je met handen en voeten op weg te helpen.
Maar het land heeft nog zo veel meer. Want hoewel het de Italianen geen ene reet interesseert hoe hun eettentje eruit ziet (en laat staan dat de toiletten in die eettentjes schoon zijn en toiletpapier hebben, of zelfs maar een wc-bril) is het eten dat ze serveren des te belangrijker. Italianen adoreren eten!
Hun pizza’s zijn hemels vergeleken bij de met vet belegde kartonnen bodems die je hier in Nederland kunt bestellen. Hun pasta’s zijn altijd vers en smaken hemels met slechts enkele ingrediënten. Zij hebben geen kleffe sauzen nodig om smaak toe te voegen. En dan zijn er nog de verse vissen die je overal kunt bestellen. Zelfs ik, de niet zo grote visliefhebber, heb mijn vingers opgegeten bij de verse vangst van de dag. Nog maar niet te spreken over de hammen, salami’s en overheerlijke kazen. Had ik dan de ijsjes al genoemd…? Je zou als toerist wel gek zijn om dan tijdens je vakantie zelf te gaan staan koken. Dat deden wij dus ook niet. Wij besloten om het er zeven dagen lekker van te nemen en een week lang voor ons te laten koken. Tijdens lunch én diner!
Motivatie en verleidingen
Maar goed, ruim een week gelden was ik nog in paniek vanwege mijn Personal Body Plan. Natuurlijk wilde ik mijn plan niet in de war schoppen en mezelf niet weer tonnetje rond eten. Maar ondanks dat, wilde ik natuurlijk ook genieten van mijn vakantie. En dus maakte ik een plan. Een tien-stappen plan dat mij zou helpen om een beetje houvast te hebben deze vakantie. Aan motivatie ontbrak het niet… en aan de verleiding uiteindelijk ook niet, zo bleek.
Mijn belangrijkste regel was dat ik moest loslaten dat het een perfecte week zou worden. De kans dat er dagen tussenzaten dat er niets van gezond eten terecht zou komen, zat er dik in. Het laatste wat ik dan zou willen, was me druk maken en me ongelukkig voelen in een week die juist bedoeld was om tot rust te komen. Gelukkig had ik deze regel duidelijk ingeprent, want op dag één van de vakantie was het al raak. Door de enorme drukte op Schiphol konden wij niet meer mee met onze eigen vlucht en werden we omgeboekt naar een vlucht van een uurtje later… alleen ging die niet naar Bari, maar naar Napels! En dus moesten we ineens vijf uur lang met de auto door het Italiaanse land crossen om bij onze vakantie bestemming te komen toen we eenmaal geland waren. (Bedankt Transavia!) Omdat het toch al wat later op de avond was, besloten we in een ruk door te trekken en onderweg even een snack te scoren bij een tankstation om de ergste honger te stillen.
Havermout repen, croissants, pizza en bier
En toen we om 23.00 uur eindelijk onze koffers hadden gedropt in ons huisje en bijna omvielen van de honger was daar de pizzeria op de hoek van de straat die oplossing bood. Je zult begrijpen dat we op dat moment ook nog eens enorme zin hadden in een koud Italiaans biertje! De eerste dag bestond dus uit havermout-repen, croissants, pizza en bier… een goed begin, dat voorspelde niet veel goeds.
Ik moet zeggen dat het vreselijk moeilijk was om mijn plan na te streven deze week! Want niet alleen het eten is er koolhydraat-rijker, ook de eettijden zijn anders. Niet gek natuurlijk met de temperaturen in dit land. Zo gebeurde het nogal vaak dat wij pas rond achten in de avond terugkwamen van het strand, dan even snel douchte en ons richting het terras begaven waar we de rest van de avond zaten te smullen van het heerlijke eten. Een momentje vinden om mijn training te doen, was lastig. En dus heb ik slechts twee dagen echte spieroefeningen gedaan.
Aan de bak maar weer
Ook het eten heb ik geproefd! Pizza, pasta, ijs! Nom nom nom! Maar gelukkig wel met mate! Naast deze heerlijkheden heb ik ook met regelmaat de salade van de kaart geplukt en de gebakjes overgeslagen. Niet altijd…. maar hé, daar is het natuurlijk ook vakantie voor! Ik moet dus bekennen dat ik geen perfecte week heb gehad, maar dat hoefde ook niet. Ik heb ook geen vreetweek gehad! En bovenal heb ik wel een heerlijke week gehad waarin ik enorm heb genoten! Italië is fantastisch! En nu ik weer terug ben in het bewolkte en veel koudere Nederland, heb ik weer voldoende tijd om me te richten op mijn Personal Body Plan! Aan de bak dus maar weer! Maar deze vakantie neemt niemand me meer af!
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Esther
Esther schrijft blogs over moederschap, gezond eten, sporten en weer zichzelf worden na de bevalling van haar zoontje in 2018. Haar doel voor 2019? Back in shape komen en haar oude niveau op sportgebied weer bereiken.