spinazie couscous

Soms heb je weinig tijd en wil je toch gezond eten. Wanneer je na een dag werken niet al te laat in de sportschool wilt staan bijvoorbeeld. Dan mag het geen zware maaltijd zijn en als het even kan moet het wel vers, lekker én gezond zijn. Ik verval dan vaak in dezelfde recepten. Soms trek ik een soepje uit de vriezer (altijd goed om daarvan veel te maken en porties in te vriezen voor dit soort momenten), andere keren draai ik snel een salade in elkaar. Maar deze maaltijd is een erg goede toevoeging aan mijn ‘snelle en gezonde recepten’. En het is volledig op smaak te maken met de kruiden die jij lekker vind! De pangasius kun je uiteraard ook vervangen voor vlees of vega… net waar jij zin in hebt 🙂

Dit heb je nodig

40 gram couscous
250 gram verse bladspinazie
half zakje gesneden kastanjechampignons
teentje knoflook
snufje zout
pangasiusfilet (gekruid of ongekruid)

Zo maak je het

bereid de couscous volgens de verpakking, verhit ondertussen in een wok een scheutje olijfolie. Pers de knoflook en bak deze kort aan. Bak vervolgens de champignons in dezelfde olie. Zodra deze klaar zijn haal je ze even uit de pan en verhit je opnieuw wat olie. Was de spinazie en doe deze handje voor handje in de wok en schep dit alles goed om zodat de spinazie kan slinken. Wanneer de spinazie goed geslonken is, kun je deze het beste nog even afgieten. Er zal veel vocht vanaf komen en je gaat geen soep maken 😉

Bak in een andere pan de pangasius in enkele minuten aan beide zijden gaar. Meng in de wok de couscous met de spinazie en de knoflook champignons. Voeg naar smaak zout en andere kruiden toe. Als alles goed gemengd en warm is, kun je beginnen met smullen. Deze maaltijd verdient geen schoonheidsprijs, maar je bent wel snel klaar en het is nog lekker en gezond ook!