Een mens is een gewoontedier. Dat is niet gek natuurlijk, want gewoonten zijn makkelijk en vertrouwd. Nu gaan wij met 52Challenge natuurlijk de strijd aan tegen slechte gewoonten om meer uit ons leven te halen. Er zijn echter ook goede gewoonten en ik ontdekte afgelopen week dat ik er eentje heb. Het is mijn gewoonte geworden om iedere week een dag soep te eten en een dag curry te eten. Twee gezonde maaltijden met veel groenten en smaak. Ik ben echt van mening dat een week zonder soep en curry een niet geleefde week is ;-). Daarom heb ik hier wederom een nieuw curry recept. Een makkelijk te maken gele garnalencurry naar recept van de Albert Heijn. Dit recept is geschikt voor twee personen en staat binnen een half uur op tafel.
Wat heb je nodig?
- Een gele paprika
- Een teen knoflook
- 250 gram sugarsnaps (bij de Albert Heijn staat dit in de diepvries)
- 225 gram roze gepelde garnalen (wederom diepvriesvak van de Appie)
- Twee grote eetlepels gele curry. Ik gebruik de curry van Koh Thai. Als je van minder pittig houdt, dan doe je minder curry pasta erbij
- Ongeveer 100 milliliter halfvolle melk
- Zilvervliesrijst. Bepaal zelf even hoeveel je wilt eten. Wij zijn grote eters en gooien 300 gram rijst in de pan.
- Olie
Hoe maak je de garnalencurry?
Zet een pan water op en kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Snijd vervolgens de paprika in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Ik haal altijd de sugarsnaps en garnalen de avond van tevoren uit de diepvries. Deze laat ik ontdooien in de koelkast. Je hoeft dit natuurlijk niet te doen, maar wanneer je de sugarsnaps nog bevroren in de pan doet, moet je ze langer roerbakken.
Doe de paprika, knoflook en sugarsnaps met wat olie in de pan en roerbak dit ongeveer drie minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak nog eens drie minuten. Nu kan de curry pasta erbij. Schenk er daarnaast de halfvolle melk bij. Wil je de curry iets ‘natter’? Schenk er dan nog wat melk bij. Laat kort inkoken. Giet de rijst af, schep op de borden en verdeel de garnalencurry er overheen. Klaaaar!
Voedingswaarde garnalencurry
Dit gerecht bevat wanneer je 150 gram zilvervliesrijst erbij eet 790 calorieën, 37 gram eiwit, 129 gram koolhydraten en 11 gram vet. Wil je lager in je koolhydraten zitten, eet dan minder rijst. Makkelijker wordt het niet 😉
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Marijke
Marijke schrijft blogs over hardlopen, eten en reizen. Ze vliegt het liefst de hele wereld over en gaat geen uitdaging uit de weg. Haar doel voor 2019? Weer 12 medailles in 12 maanden behalen op haar hardloopschoenen.