Snel stoofpotje

Vaak gaat mijn zoektocht naar een nieuw, lekker recept best wel makkelijk. Het meeste dat ik maak, valt direct in de smaak. Dat zijn dan ook de recepten die het internet halen. Soms gaat het alleen niet zo makkelijk. Deze week bijvoorbeeld heb ik drie nieuwe recepten uitgeprobeerd. Niet omdat ik er heel veel zin in had, maar omdat de recepten steeds tegenvielen.  Maandag aten we een plaatpizza van bladerdeeg en gingen we met honger naar bed. Dinsdag aten we een maalttijdsoep wat niet meer was dan heet water met gekookte groenten erin. Dat terwijl ik zo van soep houd…

Alle smaak en vulling die we deze dagen mistte, kwamen gelukkig op woensdag. Toen aten we dit lekkere en snelle stoofpotje met pompoen, linzen en vis. Het recept is geschikt voor vier personen en is in ongeveer twintig minuten klaar.

Wat heb je nodig?

  • Een ui
  • olijfolie
  • 400 gram pompoenblokjes (pak uit de diepvries)
  • Drie eetlepel garam masala
  • Een blik linzen
  • Een blik tomatenblokjes
  • 250 gram koolvisfilet of een andere witte vissoort
  • Afbakbroodjes of geroosterde boterhammen

Hoe maak je het stoofpotje?

Snipper de ui en fruit deze samen met wat olie in een diepe pan. Voeg de pompoenblokjes en garam masala toe en bak even mee. Spoel ondertussen de linzen schoon in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de linzen en de tomatenblokjes toe aan de pompoen. Laat met de deksel op de pan 15 minuten stoven. Roer regelmatig.

Snijd ondertussen de vis in kleine stukken ter grootte van een dobbelsteen. Voeg de vis in de laatste drie minuten toe aan de pan. Bak de ovenbroodjes af of rooster de boterhammen. Breng het stoofpotje verder op smaak met peper en zout. Schep de borden vol en eet smakelijk.