Je zoekt een maaltijd die je van tevoren kunt voorbereiden, die makkelijk klaar te maken is en die ook nog lekker is? Zoek niet verder! Deze pasta uit de oven met pit, is wederom supereasy klaar te maken en de smaak is heerlijk. Nog een voordeel: het is vegetarisch, maar je mist het vlees in het gerecht niet. Ik houd namelijk van vlees en eet het liefst iedere dag een lekker stukje. Toch is het ook wel eens goed om geen vlees te eten. Met deze pasta uit de oven, mis je het vlees in ieder geval niet. Dit recept is geschikt voor twee personen en kan dus van tevoren klaar gemaakt worden. Bewaar het in de koelkast en schuif het in de oven wanneer je wilt eten.
Wat heb je nodig?
- Een broccoli in roosjes
- Een blik tomatenblokjes
- Een blikje tomatenpuree
- Een rode peper
- Een ui
- Grote teen knoflook
- 200 gram pasta
- 100 gram geraspte 30+ kaas
- Paprikapoeder, peper en zout
- Olijfolie
Hoe maak je de vegetarische pasta?
Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn. Ik heb ze voor het gemak in de keukenmachine gegooid. Hak, hak, hak en klaar! Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de broccoliroosjes drie minuten. Doe ondertussen een klein scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper erin. Als de kooktijd van de broccoli verstreken is, is het de bedoeling dat je de broccoli uit het water schept en in de hapjespan erbij doet. Dan kun je de pasta ongeveer vijf minuten in het al gezouten broccoliwater koken. De tomatenblokjes en tomatenpuree mogen vervolgens bij de hapjespan in. Gebruik het blikje van de tomatenpuree vervolgens om ook nog wat water bij de saus te doen om zodoende de tomatenpuree te verdunnen. Kruid de saus naar smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Giet vervolgens de pasta af en meng deze door de saus. Schep het hele zaakje in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas er overheen. Dek de ovenschaal af en zet het in de koelkast als je het gerecht van tevoren klaar maakt. Wanneer het tijd is om te eten, kun je de vegetarische pasta in 20 minuten op 180 graden ‘afbakken’.
Sharing is caring:
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
Related posts
Over Marijke
Marijke schrijft blogs over hardlopen, eten en reizen. Ze vliegt het liefst de hele wereld over en gaat geen uitdaging uit de weg. Haar doel voor 2019? Weer 12 medailles in 12 maanden behalen op haar hardloopschoenen.