courgettesoep

Sinterklaas is in het land en de wind waait met windkracht 300 door de bomen. Dat vraagt natuurlijk om een lekker recept waar je na een barre tocht van werk naar huis, weer warm van wordt. Nu wordt je in deze tijd helemaal dood gegooid met recepten waarin een pompoen geslacht moet worden. Niet vreemd natuurlijk, want het is dé groente van de herfst en je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke soep van maken. Het slachten van een pompoen is alleen niet makkelijk en ook niet supersnel klaar. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar daar zit ik in ieder geval niet op te wachten na een dag werken én een barre boze fietstocht naar huis. Oké, stiekem hoef ik slechts vijf minuten te fietsen… Toch heb ik in plaats van een pompoenrecept, een recept voor een courgettesoep voor je met net een beetje extra pit.

Dit recept is goed voor vier grote kommen. Het is dus genoeg als hoofdgerecht voor twee personen of een voorgerecht voor vier.

Wat hebben we nodig voor de courgettesoep

  • 2 grote courgettes of drie kleine
  • Een ui
  • Grote eetlepel pittige mosterd
  • Kippenbouillonblokje
  • 1 liter water
  • 200 gram hüttenkäse
  • Kokosolie
  • 200 gram zalmsnippers
  • Peper en zout naar smaak
  • Staafmixer

Bereidingswijze

Snijd de ui in stukken en de courgettes in halve manen. Fruit de ui in de kokosolie en voeg hier alle courgettestukken bij. Bak het geheel even aan totdat de courgette een beetje verkleurd. Voeg hier het bouillonblokje en het water aan toe en breng het aan de kook. Laat het geheel een kwartier doorkoken totdat de courgette zacht is geworden. Roer vervolgens de hüttenkäse en de mosterd erdoorheen.

Nu is het tijd om de staafmixer in de pan te zetten en de boel tot een gladde soep te ‘mixen’. Wanneer je de soep te dik vindt, kun je er meer water aan toevoegen. Pas echter op dat je hem niet te waterig maakt, want dat komt de smaak niet ten goede. Een beetje dikke soep is namelijk nooit verkeerd 😉 Kruid je soep vervolgens naar smaak met peper en zout. Schep de soep daarna in een kom of een diep bord en leg een kwart van de zalmsnippers in het midden van de kom. Eet smakelijk!