Wanneer de nieuwe Women’s Health iedere keer weer op de mat valt, verheug ik me altijd op de recepten die erin staan. Niks dan lekker en gezond eten. Mjam… Dit keer viel mijn oog op de pagina met slimme snacks. Snacks die jezelf makkelijk kunt maken, kunt meenemen naar werk en die vol goede voedingsstoffen zitten. Zo ook de flapjacks op de foto. Het zijn eiwitrijke havermoutrepen met pistachenoten en cranberry. Perfect voor de hongerige momenten gedurende de dag. Volgens het recept zijn de repen tot wel een week houdbaar. Krijg je ze niet op tijd op? Maak je collega’s dan blij 😉

Wat heb je nodig voor de flapjack?

  • 175 gram geroosterde pistachenoten;
  • 315 gram havermout;
  • 300 gram whey protein poeder. Ik heb zelf chocoladesmaak gebruikt, maar in het recept gebruiken ze vanille;
  • 200 milliliter ongezoete amandelmelk;
  • 140 gram gedroogde cranberry’s;
  • 105 milliliter honing;
  • 115 milliliter kokosolie.

Hoe maak je de eiwitrijke flapjacks?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Weeg 115 gram kokosolie af en laat het smelten op een laag pitje. Voeg ondertussen alle ingrediënten samen in een grote kom. Giet de gesmolten kokosolie erbij en schep alles goed door elkaar. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid het flapjack mengsel over de plaat uit. Druk de substantie goed aan. Bij mij bleef het mengsel nogal korrelig, dus zorg ervoor dat het allemaal goed aan elkaar plakt.

Schuif de bakplaat in de oven en bak in 15 minuten af. Haal de plaat uit de oven en laat afkoelen voordat je er repen van snijdt. Ik heb er 24 repen van kunnen snijden, maar ik denk dat als je wat economischer snijdt je er wel tot 30 repen uit zou kunnen halen.

Voedingswaarde flapjacks

Wanneer je 24 repen uit de plaat kunt halen, zijn de voedingswaarde per reep als volgt: 237 calorieën, 17 gram koolhydraten, 13 gram eiwit, 12 gram vet. Snijd je meer repen uit de plaat, dan vallen de voedingswaarden lager uit logischerwijs… Geniet ervan!