Bloemkoolsoep

Hoe origineel: Marijke komt weer eens met een soeprecept. Ja, ik weet het. Ik houd alleen echt heel erg veel van soep. Groentensoep, tomatensoep, vissoep of soep met stukken vleesch erin. Kom maar door! Ik schep mijn kom wel vol. Deze week heb ik een romige bloemkoolsoep met casselerrib in de aanbieding. Schrik niet, er zit geen room in en als je de soep nog wat slanker wil maken dan kun je de casselerrib achterwege laten. Zoveel verschil maakt het echter niet en je moet tenslotte ook gewoon aan je eiwitten en vet komen. 😉

Mocht je nou geen zin hebben in deze bloemkoolsoep? Bekijk dan eens deze pagina met alleeeeen maar soep recepten. SMULLEN!

Wat heb je nodig

  • De roosjes van een grote bloemkool
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 100 gram lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram couscous
  • 250 gram casselerrib in plakjes (te vinden bij de vleeswaren voor op brood)
  • Sap van een citroen
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Theelepel kurkuma of net zoveel als je lekker vindt
  • Zout en peper

Hoe maak je de bloemkoolsoep

Hak de knoflook, bloemkool en lente-ui fijn. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak hier vijf minuten lang de bloemkool samen met de knoflook in. Schenk de bouillon erbij en strooi de kurkuma in de pan. Even roeren en aan de kook brengen. Laat het vervolgens op een laag pitje een kwartier doorkoken. Vergeet niet af en toe te roeren.

Pureer vervolgens de soep totdat het een glad mengsel is. Schep de couscous en de lente-ui er door en laat het nog eens ongeveer zeven minuten doorkoken. Snijd de casselerrib in reepjes en roer door de soep. Breng de soep verder op smaak met peper, zout en het citroensap. Een kind kan de was doen. Eet smakelijk!

Voedingswaarde

De voedingswaarde per kom bloemkoolsoep zijn als volgt: 280 calorieën, 24 gram eiwit, 20 gram koolhydraat en 13 gram vet. Prima verhoudingen dacht ik zo!