Oh oh oh, ik kwam dit weekend dus terug van vakantie en dan heb ik toch wel een beetje last van een jetlag. Ik word niet alleen veel te vroeg wakker, maar ik krijg ook trek op gekke tijden. Zo kan ik voor de lunch al zin hebben in een avondmaaltijd. Hmmm… Beetje vreemd toch? Die honger gaat in zulke gevallen nooit weg en dan weet je wat je moet doen: de honger stillen met een lekkere snack. Nu zou je kunnen denken “zwengel die frietpan maar aan”, maar je kunt ook net wat meer moeite doen en iets lekkers en gezonds maken. Wat denk je van deze zoete aardappel pizzaatjes? Dit recept is bedacht voor zes mensen zodat iedereen een paar pizzaatjes heeft. Je kunt het echter ook goed als lunch eten, alleen dan veranderen de voedingswaarde natuurlijk wel.

Wat heb je nodig?

  • Drie zoete aardappels. Ik gebruikte zo’n 600 tot 700 gram;
  • 300 milliliter passato di pomodoro;
  • Een ui;
  • Teen knoflook;
  • Cherrytomaten;
  • Kokosolie;
  • Geraspte 30+ kaas;
  • Peper, zout, paprikapoeder, basilicum en oregano.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 grafen Celsius. Snipper de ui en knoflook en fruit het in een pannetje met wat kokosolie. Giet de passato di pomodoro erbij en kruid de saus naar smaak. Laat even pruttelen. Was ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in plakken van ongeveer een centimeter dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of rooster. Ik heb het zelf op een bakplaat gemaakt, maar denk dat ze wat krokanter worden als je het op een rooster maakt. Haal de saus van het vuur en schep op iedere zoete aardappelschijf een dot saus. Halveer de cherrytomaten en verdeel ze over de zoete aardappel. Strooi de geraspte kaas over de pizzaatjes en bak ze in 20 minuten af.

Voedingswaarde zoete aardappel pizzaatjes

De voedingswaarde van de zoete aardappel pizzaatjes komt ongeveer op het volgende neer wanneer je het met z’n zessen opeet: 187 calorieën, 10 gram eiwit, 24 gram koolhydraten en 5 gram vet. Eetsmakelijk!